Synsrapport og synsdato

Skal du købe en brugt bil, og er du nysgerrig på, hvornår den sidst er synet? Kan du ikke huske, hvornår din egen bil sidst blev synet? Uanset hvilken situation du står i, kan vores værktøj være behjælpeligt. 

Du kan med ganske få klik slå en bils synsrapport op og finde ud af, hvornår den sidste er synet og den øvrige rapport for synet. Benyt vores værktøj her på siden allerede nu ved at indtaste nummerplade eller stelnummer. 

Undersøg synsrapporten, inden du køber brugt bil

Skal du købe en brugt bil, kan det være relevant at kigge nærmere på synsrapporten. Synsrapporten kan nemlig give dig indsigt i flere forskellige ting, der er relevant, når du overvejer at købe bilen. 

Synsrapporten kan virke som et redskab, der både kan be- og afkræfte oplysninger fra sælger. Der er desværre flere sælgere, der forsøger at snyde købere. Det kan være for at få en bedre pris for en bil eller hurtigere få solgt en bil. 

Vil du mindske risikoen for at blive snydt, kan et kig i synsrapporten være et godt sted at starte. Det kan gøres forholdsvis hurtigt, men kan i sidste ende spare dig for mange ubehageligheder med sælgere, der opgiver ukorrekte oplysninger. 

Hvornår er bilen sidst synet? 

Når du kigger nærmere på synsrapporten til bilen, er det oplagt at kigge på synsdatoen først. Det siger nemlig meget om bilen, hvornår den sidst er synet. 

Er det ved at være næsten to år siden, den sidst er synet, skal den snart forbi syn igen. Det skal du være ekstra påpasselig med. Der kan nemlig være sket meget med standen på bilen siden sidste syn. Det kan derfor være en fordel at inkludere i aftalen, at bilen skal kunne gå igennem syn, for at der kan underskrives en slutseddel

Er bilen forholdsvis nysynet, er det et godt tegn – hvis altså den er blevet godkendt. Det siger nemlig noget om, at det for nyligt er blevet bekræftet, at bilen har en acceptabel stand til at kunne køre på de danske veje. 

Er der anmærkninger i synsrapporten på bilen? 

Synsdatoen er ikke det eneste, der er vigtigt i bilens synsrapport. Også selve resultatet fra synet er interessant. Det bedste er selvfølgelig, hvis bilen er blevet godkendt i syn. Der kan dog stadig være angivet anmærkninger, som du skal være opmærksom på. 

Er der anmærkninger i synsrapporten, skal du være kritisk omkring det. Hvis der er noget, der skal bruges mange penge på, skal du genoverveje, om det er det værd. 

Derudover kan tidligere anmærkninger og fejl i syn også være relevant at undersøge. Det siger nemlig meget omkring, om bilen nemt har gået igennem syn de seneste gange, eller der har været problemer flere gange. Det kan vise et mønster, som enten kan være positivt eller noget, du skal være ekstra opmærksom på. 

Kilometerantallet i synsrapporten er værd at holde øje med

I synsrapporten angives der også, hvor mange kilometer bilen har kørt ved seneste syn. Det er et punkt, der er yderst vigtigt at holde øje med. Det er nemlig ikke unormalt, at der er nogle sælgere, der fusker med kilometerantallet for at gøre bilen mere attraktiv.

Det kan blive en dyr fornøjelse for dig, hvis du ender med at købe en bil, der har kørt længere, end du først antaget. Du betaler både for meget for bilen og kan ende med at skulle foretage reparationer på bilen, før du forventer det. 

Når du skal kigge synsrapporten på bilen igennem, skal du holde kilometerantallet op med det kilometerantal, sælger har angivet i annoncen. Stemmer det nogenlunde overens, er der ikke den store fare for, at der er blevet foretaget en ulovlig kilometerjustering. 

Kan du se, at det angivne antal kilometer i salgsannoncen er mindre end antallet i synsrapporten, skal du være obs. Det er nemlig en klar indikation af, at der har været en eller anden form for justering. 

En begrundelse for nedgang i antal kilometer kan være, at der er kommet en ny motor i, og at sælger derfor har valgt at justere kilometerantallet til motoren i stedet til selve bilen. Er det tilfældet, skal sælger gøre dig opmærksom på det. 

Gør vedkommende ikke opmærksom på det, skal du overveje nøje, om det er den rigtige bil til dig. Måske er det ikke det eneste sted, hvor du har fået ukorrekte oplysninger? 

Hold op på aftaler om køb af nysynet bil

Det er ikke unormalt, at det aftales, at bilen skal være nysynet, når den overdrages til køberen. Er det tilfældet for dig, er det vigtigt, at du holder sælger op på denne del af aftalen. 

Efter synsrapporterne er blevet digitaliseret, vil rapporten fra en nysynet bil være tilgængelig allerede dagen efter. Det er derfor værd at holde øje med, så du sikrer dig, at du også får en nysynet bil.  

Brug vores værktøj til at slå synsrapporten for en bil op 

Har du brug for at kigge nærmere på synsrapporten for en bil, du overvejer at købe? Det kan du gøre hos os. Med ganske få klik kan du få indblik i alle synsrapporter for den pågældende bil. Du kan derfor blive klogere på, hvornår den sidst er synet, om bilen blev godkendt i syn, om der var anmærkning, og hvor mange kilometer den havde kørt ved sidste syn. 

Disse indsigter er guld værd, når du skal købe en brugt bil. Det tager kun ganske få minutter, men det kan være tid, der er givet rigtig godt ud. Det kan nemlig bekræfte dig i, om det er en god bil, du er ved at købe, eller gøre dig opmærksom på, om du skal genoverveje købet af bilen. 

Du skal kun bruge nummerpladen eller stelnummeret til at få et gennemgående indblik i synsrapporten på bilen. Find synsrapporten her på siden. 

Hvornår skal min bil synes? 

Vores værktøj er ikke kun anvendeligt, når du skal købe en brugt bil. Har du allerede en bil, men er du i tvivl om, hvornår den skal synes næste gang, er det hurtigt at finde ud af. 

Som beskrevet ovenfor, skal du blot slå din egen bil op og tjekke, boksen "overblik" - der står både om køretøjet er indkaldt til syn, samt hvornår den skal synes næste gang.