Slutseddel til bil og motorcykel

Skal du købe eller sælge en brugt bil eller motorcykel? Så skal der en slutseddel til. Den sikrer nemlig, at der er enighed omkring, hvilken bil eller motorcykel der bliver overdraget, hvilke specifikationer den har, og hvad der ellers er aftalt i handlen.

Vil du være sikker på, at du får de korrekte oplysninger med på sludsedlen på bilen eller motorcyklen? Vi kan hjælpe dig med en tilpasset slutseddel til privathandel. Find den tilpassede slutseddel til bil eller MC ved at indtaste nummerpladen her på siden. 

Hvad er en slutseddel?

Når du skal købe eller sælge en bil, vil der altid være en slutseddel til at bekræfte aftalen. Slutsedlen på bilen fungerer som en bindende aftale, der angiver, hvad der er aftalt i handlen. Det er både omkring bilens specifikationer og pris, men også omkring levering, betaling og så videre. 

Da en sludseddel ved privathandel fungerer som en bindende aftale, er det vigtigt, at du læser den nøje igennem. Det er både, når du står som køber og som sælger. Det er nemlig ikke unormalt, at der er fejl på slutsedlen ved privathandler. 

Få lavet en korrekt slutseddel ved privathandel

Skal du som privatperson sælge din bil til en anden privatperson, skal du også have en slutseddel. Slutsedlen er nødvendig, uanset om det er en forhandler eller privatperson, der sælger bilen. Den vil nemlig fungere som en købsaftale for bilen, der nøje angiver aftalens detaljer. 

Det særlige ved en privathandel er dog, at køber ikke har to års reklamationsgaranti. Det har du, hvis du køber igennem en forhandler. Ved en privathandel skal sælger derfor gøre opmærksom på alle de fejl og mangler, der er, inden der underskrives en købsaftale på bilen. 

Køber har dog også pligt til at gennemgå bilen grundigt for fejl og mangler. Skal du købe en bil af en privatperson, er det derfor vigtigt, at du gennemgår bilen og kontrakten, inden du skriver under på sludsedlen for privathandlen. 

Overser du ukorrekte oplysninger eller fejl, efter du har underskrevet bilens købsaftale, er der ikke noget at gøre. Det kan derfor blive en dyr fornøjelse, hvis du overser noget i slutsedlen for bilen. 

Disse fejl skal du undgå på salgskontrakten til din bil

Både når du skal købe og sælge en bil, er der flere fejl, du skal holde øje med som køber og undgå som sælger. 

Korrekte kontaktoplysninger

Sludsedlen til bilen skal indeholde oplysninger både om sælger og køber. Der skal angives: 

 • Navn 
 • Adresse
 • Telefonnummer. 

Det er vigtigt, at disse oplysninger er korrekte, da de angiver, hvilke parter der indgår i aftalen. Er der forkerte oplysninger, kan det betyde, at købsaftalen på bilen bliver ugyldig. 

Bilens oplysninger og specifikationer

På slutsedlen til bilen skal det nøje være angivet, hvad det er for en bil, der er tale om, og hvilke specifikationer den har. Disse oplysninger skal nemlig danne grundlag for, hvad det egentlig er, der bliver købt og solgt. 

I bilens slutseddel skal der angives: 

 • Bilmærke 
 • Bilmodel 
 • Årgang
 • Registreringsnummer 
 • Stelnummer 
 • Dato for første registrering
 • Dato for seneste syn
 • Farve 
 • Kilometerantal ifølge kilometertæller
 • Antal kilometer, bilen har kørt i alt. 

Derudover skal der også angives oplysninger omkring skader eller udbedring af skader på bilen. Det kan for eksempel være, hvis den har fået udskiftet motoren eller tandremmen, hvis den er blevet omlakeret, og så videre. 

Klare aftaler om omregistrering og forsikring

Når der købes og sælges en bil, skal ejerforholdet gå over til køberen. Der skal derfor ske en omregistrering. Derudover skal køber forsikre bilen. Det er vigtigt, at der bliver lavet klare aftaler i slutsedlen for bilen omkring disse punkter. Det er for eksempel i forhold til, hvordan omregistrering foretages og af hvem. 

Omregistrering og forsikring er derfor også et vigtigt punkt i købsaftalen for bilen. 

Derudover skal du være opmærksom på, om der er særlige aftaler omkring reklamationsret og garanti. Som tidligere nævnt har du to års reklamationsret, hvis du køber igennem en forhandler. Der er dog stadig nogle forhandlere, der forsøger at sælge en bil som beset. Være derfor opmærksom på det, når du læser slutsedlen for bilen. 

Handler du med en privatperson, er dette dog også vigtigt at holde øje med. Har du for eksempel aftalt med sælger, at du har en reklamationsret på seks måneder, skal du sikre dig, at det er angivet i slutsedlen for privathandlen. Er det ikke angivet, kan du ikke efterfølgende gøre brug af din reklamationsret. Det vil nemlig være aftalen i slutsedlen, der er gældende. 

Få helt styr på betalingsaftalen

Et af de vigtigste punkter i en slutseddel til bil er aftalen omkring betaling. Det skal være klart, hvor meget der skal betales, hvor der skal betales til og hvornår. Derudover skal det også angives, hvordan der betales. 

Dertil skal der være klare aftaler om, hvornår køber overtager bilen. 

Underskrift for at sikre en bindende aftale 

For at sikre at aftalen er bindende, skal der slutteligt en underskrift til. Er slutsedlen ikke underskrevet af begge parter, er den ikke bindende. 

Download gratis købsaftale hos Nummerplade.net

Vil du være sikker på, at du får de nødvendige oplysninger med i slutsedlen til bilen? Skal du sælge din bil, kan du hurtigt og nemt downloade vores gratis slutseddel på Nummerplade.net. 

Du skal blot slå bilen op ved at indtaste bilens nummerplade eller stelnummer. Derefter kan du via et link tilgå slutsedlen til privathandel, hvor de nødvendige oplysninger om bilen allerede er angivet. Du skal blot sørge for at udfylde de tomme felter med de korrekte oplysninger. 

Skal du købe en bil, kan vores værktøj også være en fordel for dig. Du kan nemlig holde vores slutseddel til bilen op imod den slutseddel, du har fået fra sælger. På den måde kan du sikre dig, at der er angivet de korrekte oplysninger om bilens specifikationer. 

Find allerede nu slutsedlen til bilen.

Har du brug for en tom købsaftale til bil? Få den her

Har du brug for en tom købsaftale til bil, som du selv kan udfylde? Det kan vi selvfølgelig også hjælpe med. Find en skabelon til slutseddel her.  Hvad er en slutseddel?

En slutseddel er et aftale dokument mellem køber og sælger af et køretøj, fx. bil, motorcykel, knallert mm.

Skal jeg lave en slutseddel ved salg?

Ja, vi anbefaler altid at du benytter en slutseddel ved både køb og salg af et køretøj, så du kan bevise handlen har fundet sted.

Er det gratis at lave en slutseddel?

Ja, her på siden kan du gratis downloade en slutseddel som endda er udfyldt på forhånd med køretøjets oplysninger.