Slutseddel til bil og motorcykel

Skal du købe eller sælge en brugt bil og/eller motorcykel, skal der tilpasses en slutseddel til din handel. En slutseddel sikrer dig i at der er enighed omkring hvilken bil eller motorcykel der bliver overdraget, samt hvilke specifikationer den har m.m Vil du være sikker på at få de korrekte oplysninger via din slutseddel på bilen og/eller motorcyklen, kan du nemt og gratis downloade en slutseddel her på nummerplade.net Det som du skal gøre for at indhente din slutseddel er blot at indtaste nummerpladen her på siden.

Hvad er en slutseddel?

Når du skal købe eller sælge en bil, vil der altid være en slutseddel til at bekræfte aftalen. Slutsedlen på bilen fungerer som en bindende aftale, der angiver, hvad der er aftalt i handlen. Dette er gældende omkring bilens specifikationer og pris, samt det også gælder omkring levering og betaling.

En slutseddel ved privathandel fungerer som en bindende aftale. Derfor er det vigtigt, at du læser den nøje igennem. Dette er gældende både som køber og som sælger. Da det ikke er uhørt at der kan være fejl på slutsedlen ved private handler.

Få lavet en korrekt slutseddel ved privathandel

Skal du som privat person sælge din bil eller motorcykel til en anden privatperson, skal dér også bruges en slutseddel. Slutsedlen er nødvendig, uanset om det er en forhandler eller privatperson, som sælger bilen. Slutsedlen fungere som en købsaftale for bilen/motorcyklen, der nøje angiver aftalens detaljer.

Det særlige ved en privathandel er at køber ikke har to års reklamationsgaranti. Hvilket du har, hvis du derimod køber igennem en forhandler. Ved en privathandel skal sælger derfor gøre opmærksom på alle de fejl og mangler dér nu måtte være ved bil eller motorcykel, inden der underskrives en købsaftale.

Køber har pligt til at gennemgå bilen grundigt for fejl og mangler. Skal du købe en bil af en privatperson, er det derfor vigtigt, at du gennemgår bilen og kontrakten, inden du skriver under på sludsedlen for privathandlen.

Overser du ukorrekte oplysninger eller fejl, efter at have underskrevet bilen eller motorcyklens købsaftale, er den underskrevne kontrakt gældende og kan derfor koste dig dyrt da handlen ikke kan trækkes tilbage efter din underskrift. Derfor er det vigtigt at du som køber eller sælger gennemgår din slutseddel  samt motorcykel eller bil inden du skriver under på sludsedlen for privathandlen.

Disse fejl skal du undgå på salgskontrakten til din bil eller motorcykel

Skal du købe en bil eller motorcykel, er der flere fejl, som du skal holde øje med som køber og undgå som sælger.

Korrekte kontaktoplysninger

Sludsedlen til din eller evt. kommende bil eller motorcykel skal indeholde oplysninger både om sælger og køber. Der skal angives:

 • Navn
 • Adresse
 • Telefonnummer.

Det er vigtigt, at disse oplysninger er korrekte, da disse oplysninger angiver, hvilke parter der indgår i aftalen. Er der derimod forkerte oplysninger, kan dette betyde, at købsaftalen på bilen eller motorcyklen bliver ugyldig.

Bilens oplysninger og specifikationer

På slutsedlen til bilen/motorcyklen, skal det nøje være angivet hvilken bil eller motorcykel dér er tale om, samt hvilke specifikationer den har. Disse oplysninger skal danne et grundlag for hvad det egentlig er, som dér bliver købt og solgt.  I bilen eller motorcyklens slutseddel skal der angives: 

 • Bilmærke
 • Bilmodel
 • Årgang
 • Registreringsnummer
 • Stelnummer
 • Dato for første registrering
 • Dato for seneste syn
 • Farve
 • Kilometerantal ifølge kilometertæller
 • Antal kilometer, som bilen i alt har kørt

Derudover skal der også angives oplysninger omkring skader eller udbedring af skader på køretøjet. Det kan for eksempel være at den har fået udskiftet motoren eller tandremmen, hvis den er blevet om lakeret, og så videre.

Klare aftaler om omregistrering og forsikring

Når der købes og sælges en bil, skal ejerforholdet gå over til køberen. Der skal derfor ske en omregistrering. Derudover skal køber forsikre bilen eller motorcyklen. Det er vigtigt, at der bliver lavet klare aftaler i slutsedlen for bilen eller motorcyklen omkring disse punkter. Det er for eksempel i forhold til, hvordan omregistrering foretages og af hvem.  Omregistrering og forsikring er derfor også et vigtigt punkt i købsaftalen for bilen.  Derudover skal du være opmærksom på, om der er særlige aftaler omkring reklamationsret og garanti. Som tidligere nævnt har du to års reklamationsret, hvis du køber igennem en forhandler. Der er dog stadig nogle forhandlere, der forsøger at sælge en bil som beset. Være derfor opmærksom på det, når du læser slutsedlen for bilen.  Handler du med en privatperson, er dette dog også vigtigt at holde øje med. Har du for eksempel aftalt med sælger, at du har en reklamationsret på seks måneder, skal du sikre dig, at det er angivet i slutsedlen for privathandlen. Er det ikke angivet, kan du ikke efterfølgende gøre brug af din reklamationsret. Det vil nemlig være aftalen i slutsedlen, der er gældende.

Få helt styr på betalingsaftalen

Et af de vigtigste punkter i en slutseddel til bil/motorcykel er aftalen omkring betaling. Det skal være klart, hvor meget der skal betales, hvor der skal betales til og hvornår. Derudover skal det også angives, hvordan der betales.

Dertil skal der være klare aftaler om, hvornår køber overtager bilen.

Underskrift for at sikre en bindende aftale

For at sikre at aftalen er bindende, skal der slutteligt en underskrift til. Er slutsedlen ikke underskrevet af begge parter, er den ikke bindende!

Download gratis en købsaftale hos Nummerplade.net

Vil du være sikker på, at du får de nødvendige oplysninger med i slutsedlen til bilen? Skal du sælge din bil, kan du hurtigt og nemt downloade en gratis slutseddel på nummerplade.net Du skal blot slå bilen op ved at indtaste motorcyklen eller bilens nummerplade eller stelnummer. Derefter kan du via et link tilgå slutsedlen til privathandel, hvor de nødvendige oplysninger om bilen allerede er angivet. Du skal blot sørge for at udfylde de tomme felter med de korrekte oplysninger.  Skal du købe en bil/motorcykel, kan vores værktøj også være en fordel for dig. Du kan nemlig holde vores slutseddel til bilen/motorcyklen op imod den slutseddel, du har fået fra sælger. På den måde kan du sikre dig, at der er angivet de korrekte oplysninger om specifikationer på køretøjet.

Har du brug for en tom købsaftale til bil?

Få den her Har du brug for en tom købsaftale til bil/motorcykel, som du selv kan udfylde? Det kan vi selvfølgelig også hjælpe med på nummerplade.net : Find en skabelon til slutseddel her.  Hvad er en slutseddel?

En slutseddel er et aftale dokument mellem køber og sælger af et køretøj, fx. bil, motorcykel, knallert mm.

Skal jeg lave en slutseddel ved salg?

Ja, vi anbefaler altid at du benytter en slutseddel ved både køb og salg af et køretøj, så du kan bevise handlen har fundet sted.

Er det gratis at lave en slutseddel?

Ja, her på siden kan du gratis downloade en slutseddel som endda er udfyldt på forhånd med køretøjets oplysninger.