Find dæk og fælge med Nummerpladen

Er du i tvivl om hvilken hulafstand, ET eller dækstørrelse din bil køre med? Så finder du informationerne her på siden. Søg nummerplade eller stelnummer på bilen og under punktet "Fælg/Dæk" finder du bilens hulafstand som fx. kan hedde 5x112, hvilket betyder at bilen køre med fælge der bruger 5 bolte med en afstand af 112mm, den information bruges når du skal finde nye fælge eller vinterfælge til bilen.

Du finder også både nav og blot oplysninger. Nav´et er målet om omkredsen i midten af fælgen, hvilket også er vigtigt at vide når der skal købes fælge samt hvilke bolte de skal spændes fast med.

Et typisk resultat er altså:

Hulafstand: 5x112
NAV: 57.1
BOLT: M14 x 1.5

Hvilket ET og fælgbrede køre bilen med?

ET står for “Einpress tiefe” på tysk og betyder indpresning på dansk - det er målet på hvor langt inde eller ude fælge sidder på bilen. Hvis man groft sagt ser på fælgen fra siden af, så er ET målet fra midten af fælgen til den position hvor den monteres.

Hvis en bil fx. køre med ET45 og du sætter en ET35 fælg på, så kommer fælgen altså 10mm længer ud og giver 10mm mere plads på bagsiden, hvis altså du beholder samme fælg bredde.

Derfor er ET nødvendigt at kende for at kunne købe nye fælge/vinterfælge - og den finder du også her på siden ved at søge bilen frem via Nummerpladen.

Hvilken dæk størrelse køre min bil med?

Den information få du også helt gratis her på Nummerplade.net - når du skal købe nye dæk, vil du helt sikker støde på tal som kunne se sådan ud: 205/55/16 - de 205 er så bredden på dækket, 55 er højden på dækket og 16 er tommer på dækket.

Tjek din bil allerede nu, så hjælper vi dig med dit næste fælg eller dæk køb.

✓ Hvad er ET på en fælg?

ET er fælgens indpresningsmål, og her på siden kan du se ET på din bil.

✓ Hvad betyder dæk bredden?

Bredden på dæk variere efter bredden på fælgen, se hvile dæk din bil køre med her.

✓ Hvor finder jeg hulafstand på fælgen?

Hulafstand på en fælg er målet mellem boltene i fælgen, fx. 5x112. Se hvad din bil køre med her på siden.