Er der restgæld i bilen?

Det er meget vigtigt at tjekke op på om dér skulle være en evt. restgæld i din kommende bil inden der handles, ellers ville du kunne risikerer som køber at opleve en dyr unødvendig udgift. Findes der restgæld i en bil vil denne restgæld følge bilen. Derfor vil du som evt. køber kunne risikere at ende op med en bil og/eller motorcykel hvori dér er restgæld hvis sælgeren af bil/motorcykel IKKE har indfriet gælden. Ved at slå bilen op her på nummerplade.net og alt du skal bruge til at slå dette op, er blot nummerplade eller stelnummer Ved at have undersøgt dette på forhånd, vil du kunne undgå at ende med at stå med en bil i pant.

Tjek om dér skulle være restgæld i bilen gennem tinglysningen/BilBogen

Hvis du står med overvejelsen om at skulle købe dig en ny bil, er det meget vigtigt at du tjekker om der skulle være en restgæld i køretøjet inden handlen færdiggøres. Står du og gerne vil tjekke om dér skulle være restgæld i køretøjet kan du læse videre herunder hvor vi fra nummerplade.net vil forklare hvordan du kan undersøge via. BilBogen hos tinglysningen om der skulle være restgæld samt hvad du skal gøre hvis dette er/var tilfældet. 

Hvad vil det sige hvis der er restgæld i bil? 

Kort fortalt vil det at have restgæld i en bil sige at personen, som dér er låntager ikke har betalt sin gæld til det pågældende køretøj.  

Måske er bilen blevet købt gennem et billån via. et finansieringsselskab, og det vil derfor sige at det endnu ikke er blevet betalt ud, dér vil også evt. kunne være pant i bilen. En sådan restgæld vil medfølge køretøjet og den bliver derfor ikke slettet, heller ikke selvom der sker et ejerskifte, eller står et andet navn på registreringsattesten. Der findes flere som køber biler, der pludseligt får sig et chok over en evt. restgæld eller pant i køretøj. Dette kan endda ske, selv hvis du køber køretøjet ved en forhandler. Men hvordan kan du undersøge nemt og hurtigt om dér skulle være pant eller restgæld i en bil - du skal blot fortsætte din læsning nedenfor også vil du lynhurtigt blive klogere på hvordan du undersøger en restgæld eller pant i et køretøj her på nummerplade.net 

Er der restgæld eller pant i køretøjet? 

  • Indtast stelnummeret eller nummerpladen på det køretøj du ønsker at indhente oplysninger på i søgefeltet på nummerplade.net forside 

Du vil efter at have indtastet ovenstående komme ind på det pågældende køretøj, hvor dér vil stå beskrevet hvis der er gæld eller pant i køretøjet. Husk at det ville kunne komme til din fordel inden du foretager et køb af bil, motorcykel eller knallert at undersøge om dér skulle være indregisteret gæld eller pant i køretøjet inden køb, så du pludselig ikke står med tidligere ejers gæld eller pant og hæfter for. 

Hvornår bliver pant eller restgæld slettet? 

Der kan gå op til flere ( oftest et par ) uger hvori gælden vil stå som tinglyst også selvom gælden er indfriet, så det er blot at være en smule tålmodig hvis du afventer at dér skal slettes pant/restgæld i dit køretøj. Står du efter flere uger og bilen stadigvæk registreres med pant eller restgæld efter at have betalt, vil du kunne kontakte tinglysningssystemet, som så vil viderbehandle hvorfor den ikke står slettet. Hvornår slettes restgæld i BilBogen?

Der kan gå op til flere ( oftest et par ) uger hvori gælden vil stå som tinglyst også selvom gælden er indfriet, tjek om restgælden er slettede her på Nummerplade.net

Kan jeg selv tjekke restgæld?

Ja, du skal blot kende nummerplade eller stelnummeret, så kan du gratis tjekke restgæld her.